Apie situaciją dėl lietuvių įdarbinimo „Delfi“ kalbėjosi su įdarbinimu užsienyje užsiimančių agentūrų atstovais. Jų teigimu, šiuo metu tautiečiai emigruoti neskuba, o į užsienį daugiausia patraukia jau anksčiau ten dirbę ir darbdavius gerai žinantys asmenys.

Taip pat užsimenama ir apie darbuotojams siūlomus atlyginimus, mat jie nei Norvegijoje, nei Nyderlanduose, praėjus COVID-19 krizei, labai nesikeitė.

Darbo siūlymų daugėja

Personalo atrankos kompanijos „CV-Online“ rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė pasakojo šiandien matanti visai kitokią situaciją, nei ji buvo griežtų karantinų metu.

Anot jos, per pandemiją žmonės nei gausiai vykdavo darbuotis į užsienį, nei būdavo labai kviečiami, tačiau dabar darbų pasiūla grįžta į įprastas vėžes.

„Darbo pasiūlymų kiekis dabar toks pat, kaip būdavo įprastai, prieš pandemiją“, – sakė ji, tačiau aiškino, kad pokyčių visgi yra: įprastai šiuo metu daugiau būdavo siūloma sezoninių darbų, o dabar juos pakeitę ilgalaikiai.

„Pastebime nemažai skelbimų, kuriuose nurodoma, kad darbuotojo ieškoma sezoniniam arba neterminuotam darbui užsienyje. Turime tokį ryškų pokytį, kad dabar sezoninių darbų nelabai ir yra“, – pridūrė R. Karavaitienė.

Pagrindinės šalys, kuriose šiandien galima rasti daugiausia pasiūlymų, – Nyderlandai, Vokietija, Skandinavijos šalys, Norvegija, Švedija.

„O štai darbų specifika skiriasi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)