Griežtas sprendimas priimtas po inspektorių atlikto neplaninio patikrinimo, kurio metu nustatyti grubūs pažeidimai. Įmonė nevykdė savikontrolės sistemos reikalavimų, nebuvo pildomi privalomi registracijos žurnalai, nevedama tiksli pagamintų maisto priedų ir jų gamybai naudojamų žaliavų apskaita, neužtikrintas medžiagų atsekamumas. Patikrinimo metu rasta per 100 kg žaliavų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, daugiau kaip 20 kg žaliavų be ženklinimo informacijos. Gamybos patalpose kartu buvo laikomi pagaminti maisto priedai, atviros žaliavų pakuotės, pakavimo tara, valymui skirtas bei gamyboje nenaudojamas inventorius. Patalpos netvarkingos, nešvarios.

Atsižvelgus į nustatytus grubius pažeidimus ir į tai, kad nepašalinti ankstesnio patikrinimo metu rasti trūkumai, UAB „Darom’as“ veikla laikinai sustabdyta, atsakingiems asmenims nurodyta sunaikinti daugiau kaip 120 kg žaliavų, netinkamų naudoti gamyboje.

Laikinai sustabdyti maisto tvarkymo subjekto veiklą nusprendė ir Alytaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba po planinio Vartotojų kooperatyvo (VK) „Dausima“ parduotuvės – baro (Vytauto g. 25, Butrimonys, Alytaus raj.) patikrinimo. Tikrinimo metu parduotuvės šaldymo įranga, inventorius ir patalpos buvo nešvarios, prekybos salės grindų danga apsilupusi, sienos vietomis apipeliję, kampuose matėsi voratinkliai. Šaldymo vitrinos paviršiai ir stiklai buvo nevalyti, maisto produktų laikymo lentynos netvarkingos, sandėliavimo patalpos apkrautos pašaliniais daiktais, buvo juntamas pašalinis kvapas. Prekyboje rasti greitai gendantys maisto produktai su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, laikomi ne pagal gamintojo nurodytas sąlygas (apie 24 kg), taip pat rasta maisto produktų be ženklinimo etikečių (apie 3 kg). Nebuvo vykdoma greitai gendančių maisto produktų priėmimo kontrolė.

Dėl nustatytų pažeidimų įmonės veikla sustabdyta, atsakingam darbuotojui skirta administracinė nuobauda, uždrausta prekiauti nesaugiais maisto produktais (27 kg), nurodyta juos saugiai sunaikinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)