Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos viceprezidentas Andrejus Zadneprovskis, kartu su sutuoktine, olimpine ir pasaulio čempione Laura Asadauskaite reklamavęs šią uniją, DELFI pripažino santaupų joje neturėjęs.

„Jie mus konsultavo, buvome planavę pasiimti pinigėlių, deja, mums nieko su jais neišėjo. Buvo pasiūlymų pasiskolinti, tačiau taip ir nepasiskolinome. Žinote, mūsų sporto šakoje mes ne tiek uždirbame, kad pinigus dėtume į banką, geriau jau pasiimti. Prasidėjo nesklandumai su unija, tai ir nepavyko mums. Tiesiog buvome reklaminiai veidai“, - kalbėjo jis.

Didžiulė unijos reklaminė kampanija prasidėjo po 2012 m. Londono vasaros olimpinių žaidynių.

Pašnekovas pasakojo, kad buvusį unijos valdybos pirmininką Darių Čepauską pažinojo iš sporto, mat buvęs imtynininkas vadovavo imtynių federacijai.

„Geras kolektyvas buvo, kiek reikėdavo, tiek padėdavo. Pakonsultuodavo finansinėmis temomis, su D. Čepausku daug bendravome sporto temomis. Gaila, kad taip nutiko. (…) Gavosi, kaip gavosi. Norisi, kaip geriau, o gaunasi, kaip visada. Tačiau kiek aš asmeniškai su juo bendraudavau, atrodydavo malonus ir protingas žmogus“, - kalbėjo A. Zadneprovskis.

Už unijos reklamavimą, pasak jo, buvo atsiskaityta pagal sutarimą, tačiau sumų jis neatskleidė.

Sutiko reklamuoti, nes padėjo orkestrui

Gintaras Rinkevičius
„Pinigų ten nelaikiau. Buvau tik reklamos dalyviu, - DELFI sakė Vilniaus valstybinio simfoninio orkestro įkūrėjas ir vadovas Gintaras Rinkevičius. - Jie tik prašė pareklamuoti. Sutikau, nes jie ir orkestrui šiek tiek padėjo.“

Paklaustas, ar su juo už reklamą „Vilniaus taupomosios kasos“ atstovai atsiskaitė, G. Rinkevičius nedaugžodžiavo: „Atrodo, kad taip.“

Bankrutuojančią įmonę reklamavęs maestro tikino, kad reklama turėjo pasibaigti prieš gerą pusmetį. „Galbūt jie paliko plakatus ar reklaminius stendus. Tačiau mano sutartis dėl reklamavimo turėjo baigtis birželio mėnesį, jei neklystu“, - tikino maestro.

Kredito uniją taip pat reklamavimo olimpinis prizininkas Aleksandras Kazakevičius.

DELFI primena, kad penktadienį Lietuvos bankas „Vilniaus taupomąją kasą “ pripažino nemokia ir panaikino jos veiklos licenciją. Ruošiamasi kreiptis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo. Lietuvos banko Priežiūros departamento direktorius Vytautas Valvonis tvirtina, kad šioje kredito unijoje buvo neatsakingai dalijamos paskolos ir taip iššvaistyta nemažai turto.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba pranešė, kad ši unija minima tyrime, kuriuo aiškinamasi galimai veikusios organizuotos grupuotės veikla, kuri apgaule imdavo paskolas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)