„Šią bėdą pastebėjau praėjusį pirmadienį, patikrinau banko sąskaitą ir matau, kad rodo minus 17 tūkst. eurų sumą. Šokas – didžiulis, nesuprantu, kame reikalas. Matau, kad pinigai rezervuoti teismo pavedimu, bet mes nebeturime jokių ginčų teisme, jie baigėsi 2011 m.“, - pasakojo įmonės vadovas.

Tuomet jis sako puolęs skambinti teismui, kuris patikino pretenzijų neturintis, bankas taip pat nurodė, kad savo iniciatyva nieko nedarė, bet priminė, kad pradėjo veikti nauja informacinė sistema apie skolas ir galbūt nesusipratimas atsirado dėl to.

DELFI primena, kad užblokuotas sąskaitas pastebėjo dalis buvusių ar esamų skolininkų. Rugsėjo pradžioje pristatyta Piniginių lėšų apribojimų informacinė sistema (PLAIS) skirta užtikrinti vienodas galimybes valstybės institucijoms, įmonėms ir fiziniams asmenims atgauti skolas.

„Skambinau į Registrų centrą, tuomet paaiškėjo, kad dėl bylos, kuri baigėsi 2011 m., teismas turėjo, bet nepersiuntė duomenų į Hipotekos įstaigą, o naujai pradėjusi veikti sistema visus nepašalintus įrašus pateikė Registrų centrui, jis – bankui, ir galiausiai uždėti areštai. Viskas kaip ir suprantama, išsisprendėme klausimus su teismu ir Hipotekos įstaiga, areštai turėjo būti panaikinti antradienį, trečiadienį, galiausiai sužinojome, kad duomenys į banką išsiųsti ketvirtadienį. Bet nuo to laiko niekas nepasikeitė“, - apgailestavo jis.

Įmonės vadovas sako pirmadienį radęs nepasikeitusią situaciją, sumos vis dar areštuotos.

„Bet jau praėjo kalendorinė savaitė, o įmonė negali atsiskaityti su darbuotojais ir kitais paslaugų teikėjais, plinta neigiama informacija apie mus. Praėjusią savaitę buvau priverstas informuoti savo klientus Rusijoje ir Lietuvoje nepervedinėti mums pinigų, nes jie neaišku kuriam laikui pakibs. Įmonė yra mano individuali, tad negaliu apskritai už nieką sumokėti: nei už telefoną, nei už kurą, nei už komunalines paslaugas ar net maistą“, - guodėsi jis.

Visgi, pasak pašnekovo, blogiausia yra plintanti neigiama informacija, nes transporto įmonei, jei vėluoja atsiskaitymai, tai kerta per tiekėjų ir vežėjų pasitikėjimą.

„Manoma, kad mes negalime įvykdyti finansinių įsipareigojimų“, - kalbėjo jis.

Registrų centras DELFI informavo, kad situacija jam yra žinoma, o arešto atšaukimas konkrečiai bednrovei buvo suformuotas praėjusią savaitę.

„Sistemoje matome, kad per savaitgalį keli pakeitai duomenų nepasiekė banko, dėl to mūsų darbuotojai iš pat ryto suveda duomenis į sistemą. Mums buvo žinomi keli panašūs atvejai praėjusią savaitę, tačiau iš daugumos verslininkų jau sulaukėme patvirtinimų, kad penktadienio vakarą arba pirmadienio rytą areštai buvo panaikinti. Ši įmonė – viena iš nedaugelio“, - apgailestavo Registrų centro atstovas spaudai Aidas Petrošius.

Pasak jo, areštas įmonei turėtų būti panaikintas pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)