Vilniaus AVMI specialistai, operatyvaus patikrinimo metu nustatė, kad neapskaitytas darbo užmokestis Ozo gatvėje esančiame restorane „Seklyčia“ buvo mokamas 2011 m. kovo – gegužės mėnesiais. Šiuo metu restoranui vadovavo pati „EP Investicija“ savininkė, kuriai priklauso ir minėtas restoranas.

Restorane dirbančių virėjų, pagalbinės darbuotojos, pardavėjos – administratorės ir padavėjos teigimu, už gaunamą atlyginimą niekur pasirašyti nereikėjo. Tiesiogiai su I.B. buvo tariamasi ir dėl darbo laiko, vietos, priemonių. Darbo užmokesčio sumas direktorė tiesiog užrašydavo ant lapo, o pinigus leisdavo paimti iš kasos. Šie darbuotojų liudijimai rodo, kad pati įmonės direktorė I.B. spręsdavo su darbo apmokėjimu susijusius klausimus.

Tuo tarpu su Vilniaus Apygardos Teismo sprendimu nenorėjusi sutikti I.B. savo apeliaciniame skunde teigė nesuvokianti daromų pažeidimų pobūdžio ir esmės. Ji, esą, analogiško darbo su užmokesčio išmokėjimu įmonėje dirbantiems darbuotojams nėra dirbusi, be to neturi tokio pobūdžio darbui reikalingo išsilavinimo.

„Viešojo maitinimo įstaigos, kurių darbuotojams mokami maži atlyginimai, vertinamos kaip rizikingos, atlyginimus ar dalį jų galinčios mokėti vokelyje, todėl jos nuolat stebimos, - teigia Vilniaus AVMI viršininkas Marius Žemgulis. – Šiuo metu ypatingo mokesčių inspektorių dėmesio susilaukia tos įmonės, kurių mokamas vidutinis apskaitytas darbo užmokestis mažesnis kaip 800 litų.“

Apeliacinis I.B. skundas patenkintas nebuvo. I.B. pripažinta kalta padariusi administracinį teisės pažeidimą ir nubausta 10 tūkst. litų bauda.

Vilniaus AVMI primena, kad gyventojai apie mokestinius pažeidimus pranešti gali paskambinę VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildę anketą VMI interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją