“Manau, piktybiškai vengiantys atsiskaityti skolininkai nusipelno, kad būtų žinomi kaip nesąžiningi vartotojai, - sakė GSK vykdomasis direktorius Aurimas Vengrys. – Sieksime, kad žmonės žinotų, kad vieni ar kiti jų kaimynai piktybiškai nemoka mokesčių, taip kenkdami aplinkiniams“.

“Netoleruotina” jis pavadino situaciją, jog kai kurie skolininkai sugebėjo įsiskolinti po keletą tūkstančių litų. Pasak jo, yra ir tokių, kurie skolingi daugiau nei 30 tūkst. litų, taip sukeldami rūpesčių namų bendrijoms ir šilumos tiekėjams.

Bendra vartotojų įsiskolinimų suma, kurią “Klaipėdos energija” perdavė administruoti GSK, siekia 4,8 mln. litų. Skolininkų skaičius viršija pusantro tūkstančio.

Specialistų teigimu, šie negražinti milijonai sukelia “Klaipėdos energijai” papildomų rūpesčių – įmonė negauna pinigų galimoms naujoms investicijoms bei apyvartinėms lėšoms papildyti, taip pat didėja mokesčių už šilumos vartotojams suteiktas paslaugas administravimo kaštai.

Praėjusį mėnesį GSK viešai pakvietė skolininkus geranoriškai susitikti ir susitarti dėl palankių jiems skolų gražinimo sąlygų. „Skolininkų, ignoravusių mūsų geranoriškumą, atžvilgiu ir pradedamas priverstinis skolų išieškojimas, – sakė A.Vengrys. – Tai reiškia, kad bus skelbiami skolininkų sąrašai, kreipiamasi į teismą, areštuojamas skolininkų turtas, keliamos baudžiamosios bylos“.

A.Vengrys sakė, jog, be kita ko, GSK imasi inicijuoti skolininkų butų pardavimą, pavyzdžiui, Paryžiaus Komunos ir Kauno gatvėse. Šiuo klausimu su viena uostamiesčio nekilnojamojo turto agentūra “beveik susitarta”.

“Lietuvoje dirbame daugelyje vietų, - sakė A.Vengrys, - tačiau pardavinėti butus tenka nedažnai”.

Taip pat jis pareiškė apgailestaująs dėl planuojamo skolininkų viešinimo vadinamuosiuose “gėdos stulpuose” miesto savivaldybėje, autobusų stotelėse, kitose vietose. “Suprantame etinį šio klausimo aspektą, - sakė jis, - tačiau neturime kitos išeities. Skelbsime tuos skolininkus, kurie ne tik negražina pinigų “Klaipėdos energijai”, bet ir nesileidžia į jokias kalbas su mūsų atstovais”.

Atskirų regionų skolas už komunalines paslaugas GSK pradėjo administruoti praėjusiais metais. Pradėjus šią paslaugą teikti Klaipėdos krašte, savo skolų valdymą bendrovei patikėjo “Klaipėdos rajono šilumos tinklai”, SP UAB “Palangos vandenys” ir trys pagrindinės Šilutės komunalinių paslaugų įmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją