Išlaidauti nebijo

Laidoje „Delfi rytas“ E. Šiškauskienė pasakojo, jog šiemet lietuviai kur švęsti Naujuosius užsisakinėjo labai iš anksto. Dalis rezervuotis vietas suskubo dar vasarą, o jau spalį rezervacijos vyko labai aktyviai.

Pasak jos, šiemet labiausiai bus užimti kurortai, kur žmonės vyks į SPA viešbučius ir juose liks ilgesniam laikui.

Nors iki Naujųjų likę vos porą dienų, šiandien vietų, kur juos atšvęsti, dar galima rasti, sako ji, ypač, kas juos sutikti planuoja didžiuosiuose miestuose.

„Tarkime, „Radisson“, kurie turi 460 kambarių arba „Marriot“, kur yra 200 kambarių. Mano žiniomis, „Hilton“ jau užsipildė.

Miesto viešbučiai siūlo labai įvairias programas. Viešbutyje gali eiti į restoraną su programa, kaina yra kiek didesnė, gali bare gerti šampaną su užkandžiais, kaina bus pigesnė, galima ir kambarį užsisakyti“, – sakė ji, o mėgstantiems kainas palyginti su savaitės atostogų kaina, tarkime, Egipte, E. Šiškauskienė turėjo savo atsakymą.

„Jie turėtų pasakyti, ką su kuo lygina.

Jeigu trijų žvaigždučių Egipte su penkių žvaigždučių Lietuvoje, tai, be abejo, bet jie ten turi 12 mėnesių sezono, o mes turime tris.

Čia ir yra tas skirtumas, o dabar ir energijos kaštai. Anksčiau viešbučiai gaudavo 5 tūkst. Eur sąskaitas (už šildymą-red.), o dabar gauna 30 tūkst. Eur, o dar pakilę atlyginimai... bet čia visuose sektoriuose yra tas pats.

Kainos Naujiesiems sutikti yra kiekvienai kišenei, pradedant restoranais, baigiant viešbučiais. Yra tokie, kurie rezervuoja su minimaliu rezervacijos mokesčiu, yra, kur yra nuo vakarienės be programos iki vakarienės su programa ir 10 vintažinių šampanų ir patiekalų. Ten vakaras jau kainuoja daugiau nei 600 Eur vienam žmogui ir praktiškai viskas yra parduota.

Bendrai, viskas yra pagal kišenę, yra ir vienos žvaigždės viešbutis, yra ir penkių“, – sakė ji bei teigė, kad tikrai galima sakyti, jog šiemet lietuviai pasišvaistyti pinigais nebijo.

Iki Naujųjų likus vos porai dienų, neturintiems planų E. Šiškauskienė patarė vykti juos švęsti į kitą miestą.

„Nesvarbu, kur jis. Visur yra gražių viešbučių ir tiesiog pakeisti aplinką, nes kartais gerai ir savo mieste užsisakyti viešbutį ir švęsti kažkur kitur, o atrodys, kad esi išvykęs“, – patarė ji.

Palangoje užimtumas 90-100 proc.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė aiškino, kad jau šiuo metu Palanga gyvena šventiniu pulsu ir turi apie 50-60 proc. viešbučių užimtumą.

„O Naujųjų sutikimui, kaip ir kiekvienais metais, išskyrus praėjusius metus, laukiame didelio žmonių srauto. Užimtumas kai kur jau yra 90-100 proc., iš tiesų turėsime daug svečių.

Pasiūlymai, kur švęsti, yra patrauklūs, jų yra daug. Tikrai yra pagal kiekvieno svečio kišenę, pradedant nuo vakarienės kėdės mokesčio apie 40 Eur, už kurį gaunate taurę šampano ir užkandžių, o vėliau galite rinktis, ko norėtumėte iš specialaus to vakaro meniu, yra pasiūlymai už 70 Eur, kuriuos pravalgote viso vakaro metu ir yra trijų, penkių, septynių patiekalų vakarienės, kur žmogui kaina yra nuo 120 iki 200 Eur. Tokios kainos būtų restoranuose“, – vardijo ji.

Pasak jos, paskutiniu metu susizgribusiems kur švęsti, kaip teigė, Palangoje vietų dar būtų galima rasti.

„Tikrai matau, kad vyksta klientų kaita. Žmonės skambina, sako, kad turi ligos atvejį ar kažkokių kitų aplinkybių ir ta kaita vyksta.

Taip, kad tikrai žmones paraginčiau skambintis į restoranus, viešbučius ir klausti, ar turime vietų“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)