Lapkričio 10 dieną teisėsaugininkai, atvykę patikrinti prekeivių, pastebėjo, kad prekiautoja K. K. ant prekystalio padėjusi įvairius garsių prekių ženklais (Versace, Chanel, Karolina Herrera, Escada ir kt.) pažymėtus parfumerijos gaminius (per 100 buteliukų) ir jais prekiauja. Paaiškėjo, kad įvairių rūšių žinomų gamintojų kvepalų buteliukas kainuoja 15 litų. Paprašius pateikti prekių įsigijimo dokumentus, prekeivė jų nepateikė, nes neturėjo. Prie prekystalio buvusiame krepšyje rasta analogiškų prekių.

Paaiškėjo, kad suklastotas prekes Alytuje pardavinėjo kaunietė K. K., gimusi 1955 metais. Ji paaiškino, kad prekes įsigijo Kaune žinodama, kad kvepalai yra klastotės. Jais prekiavo norėdama užsidirbti.

Lapkričio 13 dieną tęsdami darbus tikrindami tą pačią turgavietę, ENTP pareigūnai kartu su Kauno teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus vyresniuoju inspektoriumi pamatė, kad vyriškis, iškabinęs parduoti įvairius vardinius garsių prekių ženklais (Adidas, Nike, Puma) pažymėtus aprangos gaminius, ir jais prekiauja. Paprašytas pateikti asmens dokumentą ir prekių įsigijimo dokumentus, sugebėjo pateikti tik asmens dokumentą.

Paaiškėjo, kad minėtomis prekėmis prekiauja alytiškis R. B., gimęs 1972 metais. Vyriškis, nepateikęs prekių įsigijimo dokumentų, aiškino, kad prekes įsigijo prieš 12 metų iš nepažįstamų asmenų Gariūnų turgavietėje, esančioje Vilniuje. Kad prekės suklastotos nežinojo, nes neišmano apie garsių prekių ženklais pažymėtus gaminius. Teisinosi, kad per daug metų dalį prekių pardavė, o seno pavyzdžio modeliai tebuvo likutis.

Suklastotų prekių pardavėjai baudžiami viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu.

Ekspertai aiškinsis, ar daiktai išties suklastoti ir pateiks policijos pareigūnams išvadą, kuria remiantis, bus atlikti tolesni procesiniai veiksmai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)