Kaip teigiama pranešime, „Speedyteller“, gavusi elektroninių pinigų įstaigos licenciją, ketina teikti tam tikras Mokėjimų įstatyme numatytas paslaugas. Tai gali būti paslaugos, kurios sudaro sąlygas grynuosius pinigus išimti iš mokėjimo sąskaitos, ir visos su mokėjimo sąskaitos tvarkymu susijusios operacijos, tiesioginio debeto operacijos, mokėjimo operacijos naudojantis mokėjimo kortele arba panašia priemone.

Licencija, pagal pranešimą, taip pat suteikia teisę įstaigai išleisti mokėjimo priemones ir apdoroti gaunamus mokėjimus. Įstaiga planuoja paslaugas teikti visoje Europos Sąjungoje. Įstaigos vienintelis akcininkas yra Jungtinės Karalystės pilietis.

Tuo metu „Elcoin“ irgi teiks tam tikras Mokėjimų įstatyme numatytas paslaugas fiziniams asmenims ir verslo klientams. Įstaiga planuoja pasiūlyti ir mokėjimo korteles, kurias bus galima susieti su įstaigos sąskaitomis, mobiliojoje programėlėje stebėti mokėjimų istoriją, taip pat kortelę susieti su skirtinga valiutos sąskaita, ją naudoti atsiskaitant už pirkinius vietine valiuta ir išsigryninant lėšas bankomatuose. Įstaiga veiks visoje Europos Sąjungoje. Jos savininkas – Latvijos pilietis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją