Tyrimas dėl pažeidimo buvo pradėtas gavus 19-os klientų, kuri amžius nuo 63 iki 83 m., skundus. Tyrimo metu kreipėsi dar 20 žmonių.

Klientai teigė, kad įmonės atstovai ne prekybai skirtose patalpose vykusių pristatymų metu reklamavo prekes - komplektą, kurį sudaro čiužinys su jame įmontuotais biomagnetais, pagalvė, antklodė ir kėdės užtiesalas – nurodydami, kad šie produktai pasižymi gydomosiomis savybėmis.

Pavyzdžiui, bendrovės atstovai įtikinėjo, kad čiužinyje „Biorezonans Blue“ esantys biomagnetai reguliuoja kraujospūdį, gerina deguonies apytaką organizme, stabdo senėjimo procesus, neleidžia atsirasti navikinėms ligoms, gerina ląstelių funkciją bei kraujo apytaką, gydo lėtinį stresą, mažina raumenų bei sąnarių skausmus ir pan.

Kaip rašoma tarnybos pranešime, pagyvenę žmonės patikėjo pažadais bei suvilioti nuolaidomis, sudarė sutartis dėl prekių įsigijimo.

Po kurio laiko gaminius pirkę žmonės pajuto sveikatos pablogėjimą. Jie teigė, kad nusprendus nutraukti sudarytas sutartis, bendrovė nereagavo į vartotojų pranešimus, neteikė informacijos ir paskambinus telefonu.

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba nustatė, kad čiužinio aprašyme aiškiai neapibūdinama šio gaminio paskirtis, nepateikiama informacija apie galimą šalutinį poveikį sveikatai, nenurodoma, kad taikant magnetinio lauko terapiją turi būti konsultuojamasi su gydytoju. Savo išvadose Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba taip pat konstatavo, kad nėra pateikta aiškių įrodymų apie šių čiužinių su magnetais teigiamą gydomąjį poveikį.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba bendrovei skyrė 69 tūkst. Lt baudą. Skiriant baudą atsižvelgta į tai, kad tai pakartotinis pažeidimas – prieš metus įmonė jau buvo bausta 7 tūkst. Lt bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)