Šiuo metu "Crowne Plaza Vilnius" viešbutis priklauso Premjero Algirdo Brazausko žmonai bei jos sūnui. A. Brazauskui pastaruoju metu nuolat tenka aiškintis dėl šio viešbučio savininkų pasikeitimo reikalų.

Opozicijos prašymu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija tiria, ar dėl galimų verslo ryšių su I. Paleičiku Premjeras neturėtų nusišalinti nuo "Mažeikių naftos" privatizavimo reikalų sprendimo. Rusijos koncernas "Lukoil" yra vienas iš pagrindinių pretendentų šiai įmonei įsigyti.

Tėvynės sąjungos lyderiui Andriui Kubiliui atsakymą apie "Draugystės" viešbučio akcijų įsigijimą pateikęs I. Paleičikas nurodė, kad "Vaizga" 2000-ųjų spalį iš Valstybės turto fondo įsigijo 38 proc. viešbučio akcijų, už kurias sumokėta 2,8 mln. litų (470,8 lito už akciją). Vėliau dar maždaug 5 proc. akcijų supirkta iš fizinių asmenų, jiems mokant nuo 300 iki 450 litų už akciją.

2001 metų lapkritį "Vaizga" pardavė visas turėtas akcijas Didžiosios Britanijos bendrovei "Ordos", o už jas gavo 3,322 mln. litų (490 litų už akciją). Šia kaina viso "Draugystės" viešbučio nuosavo kapitalo vertė siekia apie 7,7 mln. litų.

Duomenys apie akcijų kainas pateikti Tėvynės sąjungos išplatintame pranešime spaudai.

Premjeras antradienį Lietuvos radijui sakė, jog jo žmona K. Brazauskienė šiuo metu turi apie 51 proc. viešbučio akcijų, jos sūnus Ernestas Butrimas - 48 procentus. Akcijoms pirkti K. Brazauskienė yra paėmusi kreditą, o tam sutikimą raštu davė A. Brazauskas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją