Komentuodamas pastarąją savaitę prezidento Vladimiro Putino deklaruotus pasiūlymus, kuriuos įgyvendinus Rusijos vyriausybė taptų atskaitinga ne prezidentui, o parlamentui, dabartinis įmonės „Avia Solutions Group“ direktorių tarybos narys teigė manąs, kad tokiu būdu siekiama atitraukti žmones nuo valstybėje esančių ekonominių problemų.

Kartu V. Ušackas atkreipė dėmesį, kad esama ir kitų V. Putino siūlymų, kurie, jo teigimu, keltų grėsmę atbaidyti tiek tarptautinius investuotojus, tiek ekonominius partnerius Rusijoje.

„Jis pasiūlė, kad būtų padaryti pakeitimai Konstitucijoje ir įtvirtinta, jog Rusijos teisė turėtų viršenybę tarptautinės teisės atžvilgiu. Tai turės poveikį tiek žmogaus teisių apsaugai, tiek opozicijai.

Bijau, kad tai gali turėti poveikį ir užsienio investuotojams bei ekonominiams partneriams Rusijoje“, – „Žinių radijui“ sakė V. Ušackas, pabrėždamas, kad įgyvendinus šį pasiūlymą ginčų sprendimas atsidurtų jos teisėtvarkos prerogatyvoje.

„Išaugs daugiau rizikų, nes tada nebegalėsime pasikliauti tarptautiniais arbitražais, tarptautiniais teismais nes viskas bus palikta Rusijos teisėtvarkos ir jurisprudencijos kompetencijai“, – paaiškino jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)