Klaipėdos politikai be didelių diskusijų pritarė mainams tarp miesto ir valstybės. Už Danės upės krantinę, prie kurios dabar švartuojasi bendrovės "Smiltynės perkėla" keltai, valstybės nuosavybėn perduodamas Šiaurinis ragas. Čia bus perkelta ir keltų prieplauka.

Tai pirmas didesnis žingsnis pradedant įgyvendinti Danės krantinių ir Pilies uostelio rekonstrukcijos projektą. Tiesa, tokiems mainams dar turi pritarti Vyriausybė.

Teigiama, jog savivaldybės perduodamas turtas yra maždaug 32 tūkst. litų pigesnis nei valstybės perleidžiamas jai. Planuojama, jog mainams pavykus, Danės upės krantinės bus pritaikytos burlaivių ir nedidelių laivų švartavimuisi, o Pilies uostas po rekonstrukcijos taps talpesnis bei tenkinantis visus buriuotojų ir jachtų savininkų poreikius.

Detalų Danės krantinės ir Pilies uostelio projektą ketinama baigti rengti dar šiemet. Preliminariais skaičiavimais, ši rekonstrukcija kainuos apie 23-27 mln. litų. Uostamiesčio valdžia jo įgyvendinimui ketina pritraukti Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšas. Jei tai pavyks, rekonstrukcijos galėtų būti pradėtos jau kitų metų antroje pusėje ir baigtųsi 2007 metais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją