Ūkio ministerijos siūlymas išnuomoti šovinių gamyklą pirmadienį turėjo būti svarstomas Vyriausybės pasitarime, tačiau, kaip BNS pranešė Ministro pirmininko spaudos tarnyba, klausimas buvo atidėtas.

Pasak A.Burkovskio, iškilo pakankamai daug klausimų, o Krašto apsaugos ministerija paprašė pateikti daugiau informacijos.

Jis negalėjo pasakyti, kuriam laikotarpiui ir už kokią sumą būtų išnuomojama gamykla: "Interesantų yra, mes orientuosimės į jų pasiūlymus, pageidavimus".

Ūkio ministerija valdo 100 proc. Giraitės ginkluotės gamyklos akcijų. Nominali gamyklos akcijų vertė - 21,5 mln. litų.

Giraitės gamyklos akcijų perleidimui Vyriausybė pritarė pernai liepos 22-ąją. Ūkio ministras Dainius Kreivys tuomet reikalavo, kad gamyklą Ūkio ministerija perimtų kartu su elektros pastote.

2009 metų gegužę premjeras Andrius Kubilius sakė, kad pritaria siūlymui privatizuoti Giraitės ginkluotės gamyklą ir teigė manantis, kad reikia ieškoti investuotojo, atitinkančio NATO, europinius standartus.

Giraitės ginkluotės gamyklos privatizavimo galimybė anksčiau buvo svarstoma ne vienerius metus, bet procesas iki šiol strigo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją