„Eksporto plėtra Lietuvai gyvybiškai svarbi, o verslui aktuali ne tik plėtra jau esamose rinkose, bet ir naujų rinkų paieška, jų diversifikavimas. Tai rodo ir gausus gautų paraiškų skaičius, ir prašomo finansavimo dydis“, - ministerijos pranešime cituojamas ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Anot pranešimo, pagal 2014-2020 metų ES struktūrinių fondų priemonę „Naujos galimybės LT“ remiamos grupinės eksporto iniciatyvos - labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių produkcijos pristatymai užsienyje ar Lietuvoje vykstančiose tarptautinėse parodose, mugėse, verslo misijose.

Pagal labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms skirtą trečiąjį kvietimą sulaukta 17 paraiškų, jas įvertinus finansuojama 16 projektų, jiems paskirstyta 4,416 mln. eurų ES investicijų vietoj planuotų 2,4 mln. eurų.

Pagal kultūrinių ir kūrybinių industrijų sektoriui priskirtinoms labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms skirtą ketvirtąjį kvietimą gauta 12 paraiškų, jas įvertinus finansavimas skirtas 11 projektų už 1,546 mln. eurų vietoj planuotų 600 tūkst. eurų.

Finansavimas skirtas verslą skatinančiai organizacijai „Versli Lietuva“, Valstybiniam turizmo departamentui, Pramonės, prekybos ir amatų rūmams, įvairioms verslo asociacijoms ir klasterių koordinatoriams, kurie įmonėms organizuos išvykas, teigiama pranešime.

Paraiškas pateikusių verslo organizacijų suburtos įmonės planuoja dalyvauti tarptautinėse parodose ir verslo misijose ES šalyse, taip pat Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Pietų Afrikos Respublikoje, Japonijoje, Kinijoje, Izraelyje, Turkijoje, Ukrainoje ir kitur. Iš viso planuojama apie 340 įvairių eksporto plėtrai skirtų renginių.

Pagal priemonę „Naujos galimybės LT“ jau įgyvendinami 248 projektai už 12,5 mln. eurų. Iš viso per 2014-2020 metų laikotarpį pagal priemonę „Naujos galimybės LT“ numatyta paskirstyti 29 mln. eurų ES investicijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)