UBS ketina išskirti savo investicinį verslą į atskirą juridinį asmenį ir perkelti jį į Londoną, Niujorką ar Singapūrą, kur bankas vykdo daugiausia sandorių.

Po 2008 m. finansinės krizės daugelyje šalių buvo priimtos griežtesnės bankininkystės veiklos reguliavimo normos. Vieni griežčiausių įstatymų bus įvesti Šveicarijoje, kur dviejų stambiausių bankų turtas kelis kartus viršija šalies BVP. Pagal naująsias taisykles 19 proc. banko rizikingų aktyvų turi būti apdrausti nuosavu kapitalu.

Investicinis UBS verslas uždirba 44 proc. pelno, o naujos reguliavimo normos gali sumažinti jo konkurencingumą pasaulinėse rinkose, rašo "The Wall Street Journal".

Tačiau laikraštis rašo, kad ir investicinio banko išskyrimas į atskirą juridinį asmenį neigiamai atsilieps jo efektyvumui. Investicinis bankas negalės panaudoti visos finansinės grupės aktyvų savo sandoriams apdrausti, todėl jo nuosavą kapitalą teks padidinti.

UBS yra stambiausias Šveicarijos bankas ir antras didžiausias Europoje. Banko turtas 2010 metais sudarė 1,3 trilijono Šveicarijos frankų (3,7 trln. Lt). Grynasis pelnas 2010 metais siekė 7,8 mlrd. Šveicarijos frankų (21 mlrd. Lt).

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją