Tokie nuostoliai patirti tik per tris neteisėtos prekybos mėnesius, sekmadienį paskelbė UBS.

Teismas yra nusprendęs, kad neteisėtomis operacijomis kaltinamas Kwaku Adoboli liks suimtas mažiausiai iki kito teismo posėdžio ketvirtadienį. Kitą savaitę kaltinamasis galės prašytis paleidžiamas už užstatą.

31-erių metų K. Adoboli buvo suimtas Londono bankų centre dar prieš paskelbiant apie UBS nuostolius. Tačiau įtariamasis buvo žinomas ne kaip Kwaku Adoboli, o Kweku Adoboli.

UBS praradimai veikiausiai taps vienu iš didžiausių, kuriuos bankai apskritai patyrė dėl neteisėtos prekybos biržose.

Prancūzų bankas „Societe Generale" dėl neteisėtų savo darbuotojo Jerome Kerviel veiksmų neteko beveik 6 mlrd. dolerių, jis nuteistas trims metams kalėjimo.

Yasuo Hamanaka sukčiavimas vario rinkoje „Sumitomo korporacijai" kainavo 2,6 mlrd. dolerių, 1997 m. jis nuteistas aštuoneriems metams kalėjimo.

Ewano McGregoro filmo „Suktas prekiautojas" prototipas Nickas Leesonas savo bankui Barings pridarė 1,3 mlrd. dolerių žalos ir privertė nutraukti veiklą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją