Anot bendrovės pranešimo, kurį pasirašė ŪBIG valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė, į susitikimą ministerijoje bendrovės atstovai buvo pakviesti. „Kyla klausimas, ar ministro pasipiktinimas dėl ŪBIG atstovų vizitų į ministeriją reiškia, kad ūkio ministras D.Kreivys, turintis skatinti Lietuvos verslo atsigavimą, susitikimus su verslo įmonių atstovais traktuoja kaip spaudimą?”

Įmonė klausia, kad „ar iš tiesų ūkio ministras yra Lietuvos interesų, ar tik tam tikrų grupių atstovas?”.

„Aš galiu kalbėti tik faktais, nenoriu sakyti, kad tai tiesiogiai siejasi su mano puolimu, bet iš tiesų yra daug norinčių pasinaudoti ES parama galbūt nelabai skaidriai. Pavyzdžiui, metus laiko pas mane vaikščiojo Vilniaus sporto rūmų rekonstrukcija suinteresuoti asmenys. Paramos mes jiems neskyrėme, nes projektas buvo neužbaigtas", - naujienų tinklalapiui vz.lt yra sakęs ministras.

ŪBIG atmeta įtarimus, kad galėjo inicijuoti straipsnius apie D. Kreivį. Anot jos, stebina ministro noras susieti ŪBIG su visa Lietuvos žiniasklaida, kurioje nagrinėjamomis ministrui nepalankios temos.

Primename, kad apie D. Kreivio veiklą pasirodė ne vienas straipsnis žiniasklaidos grupės „Diena Media News“ leidiniuose. Ši grupė siejama su Vladimiru Romanovu, kuris yra didžiausias Ūkio bankas akcininkas bei ŪBIG prezidentas.

„ŪBIG manymu, ūkio ministrui pirmiausiai derėtų Lietuvos visuomenei pateikti atsakymus į klausimus, kurie žiniasklaidos keliami jam ir jo šeimai, o ne ieškoti kaltų tarp Lietuvos verslo įmonių bei kurti sąmokslo teorijas, kurios nepraskaidrina dabartinės situacijos dėl D.Kreivio šeimos verslo”, užbaigiamas pranešimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją