Kol vyks naujo vadovo paieškos „Infobalt“ vadovaus direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Dirma, organizacijoje kuruojantis ES, teisėkūros klausimus ir tarptautinius santykius.

Anot M. Ubarto, asociaciją tenka palikti, nes augant jo verslams tenka daugiau skirti dėmesio, be to, „Infobalt“ jis vadovavo ilgiau, nei planavo.

„Paroje yra 24 valandos, į kurias turiu sutalpinti visus savo džiaugsmus ir liūdesius, šeimą ir draugus, vyną ir vandenį, saulės elektrines ir „Infobalt“. Ateidamas į „Infobalt“, pažadėjau jos direktoriumi būti dvejus metus. Dabar jau baigiasi tretieji ir asociacija mano dienotvarkėje pradeda nebeišsitekti“, – sakė M. Ubartas.

Anot jo, per tuos 3 metus įvyko daugybė kritinių įvykių, nepaisant to, kartu su komanda pavyko daug nuveikti. „Prisidėjome prie ES skaitmeninių technologijų politikos formavimo, aktyviai dalyvavome patardami politikams ir Vyriausybėms, vykdėme tarptautinės plėtros projektus. Džiaugiuosi, kad yra stipri komanda, kuri ir toliau dirbs kartu su skaitmeninių technologijų bendruomene siekdami sukurti geresnę Lietuvą“, – pridūrė M. Ubartas.

„Su komanda turime aiškią viziją, kaip tęsti pradėtus darbus bei projektus verslo ir viešojo sektoriaus skaitmeninimo, technologijų plėtros kryptimi. Mano interesų ratas platus: skaitmenizacija, kibernetinis saugumas, realaus laiko ekonomika, bei žalioji energetika. Gyvename sunkiais laikais, krizės, epidemijos, karas šalia mūsų. Skaitmeninės technologijos mums suteikia galimybę laimėti laiko, numatyti pavojus ir nutiesti tiltus į šiuolaikinę, civilizuotą ir saugią bendruomenę. Turime ir toliau profesionaliai daryti tai, ką galime ir mokame“, – teigė V. Dirma.

Kaip teigiama pranešime, M. Ubartas, iki tapdamas „Infobalt“ direktoriumi 2019 metų pabaigoje, beveik 20 metų dirbo telekomunikacijų sektoriaus įmonėse „Telia Lietuva“, „Tele2“, „Bitė Lietuva“, taip pat yra vadovavęs „Telia“ ir „Tele2“ įmonėms Estijoje, Kazachstane bei Tadžikijoje, yra kelių įmonių valdybų narys ir verslų bendrasavininkas.

Šiuo metu „Infobalt“ valdyba ieško kandidatų bei kandidačių vadovauti asociacijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją