Tuo metu tam tikrą sumą santaupų šiuo metu sako turį 72 proc. šalies gyventojų, 23 proc. apklaustųjų teigimu, iš turimų santaupų galėtų gyventi daugiau negu pusmetį.

„Įdomu tai, kad, padidėjus neapibrėžtumui dėl viruso COVID-19 sukeltos pandemijos, kur kas daugiau gyventojų sako turį santaupų, kurių pakaktų ilgiausiam – pusmečio ir daugiau – laikotarpiui. Pernai rudenį taip teigė 11 proc., o dabar taip atsako 23 proc. respondentų. Labiausiai tikėtina, kad tai lėmė ne santaupų šuolis, o pasikeitęs vertinimas – kadangi apklausą atlikome balandį, tikėtina, kad turimas santaupas gyventojai vertino atsižvelgę į karantino metu sumažėjusias būtinąsias išlaidas“, – banko pranešime sako SEB Baltijos šalių mažmeninės bankininkystės vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

Tarp kitų santaupų turinčių respondentų 13 proc. teigia, kad turi tik minimalias santaupas ir iš sukauptų finansinių atsargų galėtų išgyventi ne daugiau kaip vieną mėnesį. 20 proc. teigia, kad santaupų pakaktų nuo vieno iki trijų mėnesių, 16 proc. – daugiau negu trims, bet ne daugiau kaip šešiems mėnesiams.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą balandžio 28-30 dienomis SEB banko užsakymu atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovė „Baltijos tyrimai“. Iš viso buvo apklausta 532 18-74 metų gyventojų internetu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)