„Pasaulyje auga įtampa dėl prekybos ir nerimas dėl geopolitinės situacijos, o griežtesnės finansinės sąlygos veikia daugelį kylančių rinkų ir besivystančių šalių“, - šeštadienį pažymėjo TVF savo pranešime metinio susitikimo Balio saloje Indonezijoje pabaigoje.

TVF pareiškė, kad tam tikros politinės tendencijos, istoriškai aukštas skolos lygis ir didėjantis finansinis pažeidžiamumas gali toliau kenkti pasitikėjimui rinkose ir ūkio augimo perspektyvoms.

„Mes nedelsdami imsimės priemonių ir reformų, kad apsaugotume plėtrą, sušvelnintume rizikas, padidintume atsparumą joms ir pagerintume vidutinio laikotarpio plėtros perspektyvas visų naudai“, - teigė fondas.

TVF prognozuoja, kad pasaulio ekonomikos augimas šiais ir kitais metais sudarys 3,7 proc. Be to, TVF narės įsipareigojo nevykdyti valiutų devalvacijos eksporto konkurencingumui pagerinti.

Jungtinės Valstijos apkaltino Kiniją tyčia silpninant savo valiutą juanį ir tokiu būdu bandant atsverti JAV tarifus. Kinija kaltinimus paneigė.

Penktadienį TVF paskelbė, kad prekybos karas tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos bei JAV palūkanų normų didinimo sukeltas finansų rinkų nuosmukis gali sumažinti Azijos ekonomikos augimą beveik 1 proc. per ateinančius dvejus metus.

TVF narės taip pat tikina ieškančios būdų Pasaulio prekybos organizacijai (PPO) sustiprinti, kad padidėtų pasitikėjimas tarptautine prekyba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)