„Iš to mažo kiekio informacijos, kurį turime, ir aš pabrėžiu, kad žinome labai mažai, nes iš tiesų tai tebesitęsiantis procesas, ... tačiau sprendžiant iš to mažo mūsų turimo informacijos kiekio, turime pagrindo būti optimistiškai nusiteikę dėl Jungtinių Valstijų ekonomikos augimo“, – kasmetiniame Pasauliniame vyriausybių viršūnių susitikime Dubajuje sakė Ch. Lagarde.

Ji prognozuoja, kad, prezidentaujant D.Trumpui, Amerikoje bus vykdoma mokesčių reforma, didinamos investicijos į infrastruktūrą. Lūkesčiai dėl to skatina JAV kompanijų akcijų brangimą.

Tačiau tuo pačiu TVF vadovė neslėpė, kad kyla nerimas dėl tokių veiksmų pasekmių pasauliui.

„Šiaip žinios geros, – sakė Ch. Lagarde. – Tačiau didesnį nerimą kelia tai, kad likusi pasaulio dalis sulauks pasekmių, kurių mes jau dabar matome.“

Ji atkreipė dėmesį į JAV dolerio kurso augimą kitų valiutų atžvilgiu. Be to, prognozuojamas, palūkanų normos didinimas JAV.

TVF padidino JAV ekonomikos prieaugio prognozę šiems metams dešimtadaliu procentinio punkto iki 2,3 proc. O kitąmet tikimasi 2,5 proc. BVP prieaugio.

Tuo tarpu Pasaulio bankas savo JAV ekonomikos prieaugio prognozių kol kas nepakeitė dėl D. Trumpo politikos neapibrėžtumo.

Abi organizacijos, kaip tikimasi, tikslesnes savo prognozes paskelbs balandį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)