Kaip informuoja BBC, savo naujausioje Afrikos ekonomikos prognozėje TVF prognozuoja, kad ūkis šiame regione šįmet išaugs 3,75 proc., – tai būtų lėčiausias augimas per šešerius metus, informuoja BBC.

Kitais metais TVF prognozuoja 4,25 proc. prieaugį.

Augimas regione lėtėja daugiausia dėl žemų naftos kainų, taip pat dėl lėtėjančio Kinijos ekonomikos augimo, teigia TVF. Kinija yra didžiausia regiono prekybos partnerė.

Naftos eksportuotojos, kaip Nigerija ir Angola, patyrė didelių nuostolių dėl naftos kainų kritimo. Naftos kainos nuo 2014 m. vidurio nukrito daugiau nei 50 proc., iki 50 dolerių už barelį.

Mineralų eksportuotojos, kaip Zambija, Gana ir Pietų Afrika, taip pat patiria nemažų ekonominių sunkumų dėl mažesnių žaliavų kainų, teigiama TVF ataskaitoje.

TVF ragina Afrikos vyriausybes vykdyti politiką, kuri mažintų šio ekonominio sulėtėjimo poveikį, – viena iš tokių galimų priemonių, siekiant paskatinti eksport, būtų leisti valiutai nuvertėti. Fondas taip pat siūlo vyriausybėms aktyviau kovoti su augančia pajamų ir lyčių nelygybe regione.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)