TVF teigimu, jau dabar nuo pandemijos labiausiai nukenčia skurdžiausios šeimos, o švietimui padaryta žala gali būti juntama kelis metus.

„COVID-19 išryškino ir padidino jau egzistavusią pajamų ir prieigos prie bazinių viešųjų paslaugų nelygybę tiek šalies viduje, tiek ir tarp skirtingų šalių. Švietimo sutrikdymas kelia pavojų socialiniam mobilumui, nes tai daro ilgalaikį poveikį vaikams ir jaunimui, ypač – iš nepasiturinčių šeimų“, – teigiama TVF ataskaitoje.

Tuo tarpu didesnė priklausomybė nuo darbo ir mokymosi iš namų dar labiau padidina nelygybę, nes žemesnės kvalifikacijos darbuotojams tampa sunkiau susirasti darbą.

„Žinant šias aplinkybes, visuomenės gali patirti augančią poliarizaciją, pasitikėjimo valdžia eroziją ir socialinius neramumus“, – teigė TVF.

Ataskaitoje, paskelbtoje praėjus dienai po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas pasiūlė padidinti pelno mokestį ir gautas pajamas panaudoti didžiulei infrastruktūros modernizavimo programai, taip pat siūloma didinti kai kuriuos mokesčius ir gerinti jų surenkamumą, o gautas pajamas panaudoti socialinėms išlaidoms didinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)