TVF po kasmetės Italijos fiskalinės politikos apžvalgos pranešė, kad laikinas augimas dėl fiskalinio skatinimo, tikėtina, bus nusvertas „reikšmingos spartaus nuosmukio grėsmės“.

„Net ir nedideli sukrėtimai, kaip lėtėjantis augimas ar kylančios palūkanų normos, didintų valstybės skolą, kartu keldami grėsmę, kad Italija vėl bus priversta imtis itin didelių fiskalinių reformų silpnėjant ekonomikai. Tai augimą gali paversti dar viena recesija“, - teigiama TVF pranešime.

Italijos vyriausybė pateikė 2019 m. biudžeto projektą su deficitu, sudarančiu 2,4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Tuo tarpu TVF prognozuoja, kad deficitas 2019 m. gali siekti 2,66 proc. BVP, o 2020 m. - išaugti iki 2,8 proc. BVP.

Padidėjusios išlaidos padėtų valdančiajai koalicijai įgyvendinti rinkimų kampanijos metu duotus pažadus - ankstesnį pensinį amžių, žemesnius mokesčius, didesnes socialines išmokas.

Italija jau dabar turi vieną didžiausių valstybės skolų ES, sudarančią 131 proc. BVP. Europos Komisija reikalauja Italiją sumažinti išlaidas nerimaujant dėl naujos skolinimosi krizės euro zonoje.

TVF teigimu, Italijai laipsniškai mažinant išlaidas, subalansuoto biudžeto tikslas gali būti pasiektas per 4-5 metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)