Pasaulinis skolintojas vis dar vertina iki šiol nustatytų priemonių poveikį, bet ekonominių pasekmių „nebus išvengta“, reporteriams sakė TVF atstovas spaudai Gerry Rice`as.

Jungtinės Valstijos nuo pirmadienio įveda baudžiamuosius tarifus 200 mlrd. JAV dolerių vertės Kinijos prekėms. Kinija atsako tarifais didžiajai daliai importo iš Jungtinių Valstijų.

TVF ketina paskelbti savo naujausią Pasaulio ekonomikos apžvalgą spalio 9 dieną. Joje bus pateiktas peržiūrėtas pasaulio ekonomikos augimo vertinimas, į kurį bus įtrauktas ir prekybos konflikto poveikis.

G. Rice`as pažymėjo, kad poveikis Kinijai priklausys nuo to, kaip Pekinas pritaikys vidaus politiką „neigiamiems augimo veiksniams sumažinti“ ir eksporto praradimams kompensuoti.

Vis dėlto tikimasi, kad tarifai susilpnins ir JAV ekonomikos augimą. TVF liepos mėnesį prognozavo, kad šiemet JAV ekonomika augs 2,9 proc., o 2019 metais - plėsis 2,7 proc. Kinijos ūkiui atitinkamai buvo numatomas 6,6 ir 6,4 proc. augimas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas didžiuojasi solidžiais šalies ekonomikos augimo rodikliais ir atmeta riziką, kad prekybos konfliktai gali sukelti ekonomikos augimo sulėtėjimą.

TVF atidžiai stebi ir vertina galimą prekybos ginčų poveikį, ypač - besivystančioms rinkoms. Jos taip pat susiduria su finansiniais iššūkiais, Jungtinėse Valstijose augant palūkanų normoms. Fondo teigimu, laimėtojų pasauliniame prekybos kare nėra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)