TVF vadovė Christine Lagarde teigia, kad vykdomoji valdyba sutiko su raginimu užtikrinti, jog fondas turėtų pakankamai išteklių "padėti sustiprinti esamas pasaulio ekonomikos silpnąsias vietas ir įveikti regionines problemas". Neoficialiais duomenimis, fondas nori pritraukti 600 mlrd. eurų.

Pernai Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių lyderiai paragino TVF padidinti lėšas, skirtas kovai su krize. Nuo to laiko TVF neformaliai bandė aiškintis, kaip ir kiek lėšų reikia pritraukti.

Šiuo metu TVF turi maždaug 385 mlrd. JAV dolerių prieinamų lėšų, o ekspertai mano, kad tai tikrai yra per mažai, norint susigrąžinti finansinį pasitikėjimą euro zona.

Gruodį 17 euro zonos valstybių pažadėjo į TVF pervesti 150 mlrd. eurų.

Nors daroma prielaida, kad šie pinigai bus skirti padėti sunkiai besiverčiančioms euro zonos valstybėms, TVF oficialiai nėra įsipareigojęs juos panaudoti būtent tokiam tikslui.

Kai kurie vykdomosios valdybos nariai atsargiai vertina dar glaudesnį TVF bendradarbiavimą su regionu, nes fondas jau dalyvauja brangiuose Graikijos, Airijos ir Portugalijos gelbėjimuose.

Didžiausių TVF akcininkių Jungtinių Valstijų vyriausybė taip pat parodė nenorą suteikti daugiau lėšų tarptautiniam skolintojui.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją