Kalbėdamas spaudos konferencijoje Vašingtonas, Ch. Y. Rhee pabrėžė, kad, nors Azija „laikysis geriau nei kiti regionai“, tokios aplinkybės, kaip išorės paklausos sumažėjimas Europoje ir Šiaurės Amerikoje, sutrikdys Azijos šalių ekonomikas.

Koronaviruso pandemija pasaulyje pražudė daugiau nei 136 tūkst. žmonių ir privertė daugelio šalių vyriausybes įvesti karantiną, kuris sutrikdė šalių ūkį, o tai Azijai reiškia „precedento neturinčią krizę“.

Kinijoje, kur prasidėjo koronaviruso protrūkis, ekonomikos augimas šiemet smuks iki 1,2 proc. Pernai buvo fiksuojamas 6,1 proc. augimas.

Smarkiai susitrauks ir nuo prekybos su Kinija priklausomos ekonomikos, tokios kaip Australija ir Malaizija, kur prognozuojamas atitinkamai 6,7 ir 1,7 proc. nuosmukis.

TVF teigimu, kitose Azijos šalyse tokie faktoriai, kaip „sumažėjęs turizmas, sutrikusi prekyba ir gamyba“, taip pat sumažins ekonomikos augimo mastą.

Japonijoje susitraukimas gali siekti net 5,2 proc., o Tailande, kur turizmas sudaro apie 10 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), nuosmukis sieks net 6,7 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)