TVF valdyba gruodžio 19 d. spręs, ar skirti dalį 56 mlrd. dolerių paramos paketo, dėl kurio TVF ir Argentina sutarė spalį. Pagal planus, TVF turėtų skirti apie 7,6 mlrd. dolerių krizės kamuojamai šaliai.

„Biudžeto išlaidų mažinimo programa iš tikrųjų rodo teigiamus rezultatus. Iš esmės, manome, kad finansų rinkos stabilizavosi, o fiskalinis deficitas bus pažabotas“, - geras naujienas Argentinai pranešė G. Rice'as.

Argentinos prezidentas Mauricio Macris pradėjo itin nepopuliarią diržų veržimosi programą, siekdamas užsitikrinti TVF paramą. G. Rice'o teigimu, M. Macris ir jo administracija yra pasiryžę toliau mažinti išlaidas, tuo pačiu pripažindami argentiniečių patiriamus sunkumus.

„Mūsų nuomone, išlaidų mažinimas sugrąžins rinkų pasitikėjimą ir padės padėti pamatus tolesniam ekonomikos augimui“, - TVF poziciją perteikė G. Rice'as.

Birželį Argentina užsitikrino 50 mlrd. dolerių dydžio TVF paramos paketą, tačiau, finansinėms sąlygoms šalyje prastėjant, Buenos Airės turėjo prašyti daugiau fondo paramos. Šiais metais Argentiną apėmė valiutos krizė, investuotojams nebepasitikint Argentinos peso stabilumu. Tai paskatino staigų peso nuvertėjimą, kuris sukėlė dar didesnę krizę sausros kamuojamoje šalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją