Eksporto milžinės Vokietijos ūkio plėtros prognozės taip pat buvo apkarpytos, o investuotojų nuotaikos apkarto JAV prezidento Donaldo Trumpo prekybos protekcionizmo akivaizdoje.

TVF naujausioje Pasaulio ekonomikos apžvalgoje prognozuoja, kad euro zonos ekonomika šiais metais plėsis 2,0 proc. Šis augimas yra 0,2 punkto lėtesnis negu numatytas liepą (2,2 proc.). 2019 metais tikimasi tolesnio sulėtėjimo iki 1,9 proc.

Vokietijos ekonomika 2018 ir 2019 metais turėtų plėstis po 1,9 proc., o patikslinimą lėmė eksporto ir pramonės gamybos sulėtėjimas, teigė TVF.

Šie rodikliai padeda paaiškinti didžiulį Vokietijos norą užbaigti prekybos karą su Jungtinėmis Valstijomis. D. Trumpas įgyvendina agresyvią prekybos politiką, jau įvedė baudžiamuosius tarifus prekybos partnerėms, kurias kaltina naudojantis amerikiečių darbuotojais.

Vis dėlto TVF euro zonos ekonomikos augimą laiko stabiliu, nes „vartotojų išlaidos yra solidžios“, o vidaus paklausa Europoje - gana stipri.

Ekonomikos augimo prognozės Didžiajai Britanijai nebuvo pakeistos nuo liepos. Šalis nėra euro zonos narė ir paliks Europos Sąjungą kitų metų kovo 29 dieną.

Prognozuojama, kad šiemet Didžiosios Britanijos ekonomika augs 1,4 proc., o 2019 metais plėsis 1,5 proc.

Italijos ekonomikai numatoma 1,2 proc. plėtra 2018 metais ir vos 1,0 proc. augimas 2019-aisiais. Prancūzijos ekonomikos augimo prognozes TVF sumažino iki 1,6 proc. šiems ir kitiems metams.

TVF prognozuoja, kad infliacija euro zonoje per ateinančius dvejus metus vidutiniškai sudarys 1,7 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją