Kaip rašo Tarptautinės tiriamosios žurnalistikos konsorciumo žurnalistai, vienas iš tokių atvejų užfiksuotas su Rusijos turtuoliu Dmitrijumi Rybolovlevu. Jo žmona Elena tikino, kad vyras slepia pinigus, kurie turėtų būti pasidalinti skyrybų metu.

Tarptautinės tiriamosios žurnalistikos konsorciumo turimi dokumentai rodo, kad daugybė turtuolių antrųjų pusių skyrybų metu turėjo investuoti daugybę pinigų, kad atsektų, kur iš tiesų paslėpti buvusio sutuoktinio turtai.

Turto atgavimo specialistas Martinas Kenney dirbo su daugybe moterų iš Rusijos, Didžiosios Britanijos, Šveicarijos ir JAV, kurios bandė atgauti turtus Britų Mergelių salose paslėptose kompanijose.

„Šios ofšorinės kompanijos yra instrumentai slėpynių žaidime“, - sako jis.

Dešimtmečius „Mossack Fonseca“, teisininkų bendrovė, kurios dokumentai pateko į žurnalistų rankas, padėdavo dažniausiai vyrams apsaugoti turtą nuo žmonų, su kuriomis vyko skyrybų procesas.

Ekvadore „Mossack Fonseca“ darbuotojai yra siūlę apsaugoti kompanijas, „jei klientai reikės bendrovės Panamoje savo turtą pervesti prieš skyrybas“.

Tailande kompanija savo paslaugas pasiūlė, kai vienas vyras elektroniniu laišku paprašė pagalvos, jei jo žmona kada nors bandytų atimti jo turtą.

Ekspertai sako, kad ofšorinių paslaugų teikėjai, kurie vyrų turtus slepia nuo žmonių, gali būti paduoti į teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)