J. Ma tuomet sakė, kad toks pat laimingas, gal net ir laimingesnis, buvo tuomet, kai ką tik baigęs studijas vos sudūrė galą su galu. Baigęs studijas1988 metais J. Ma dirbo anglų kalbos mokytoju vietos universitete savo gimtajame Hangdžou mieste. Per mėnesį jis uždirbdavo tik 12 JAV dolerių. Bent jau taip teigiama apie jo gyvenimą sukurtame dokumentiniame filme.

Pats J. Ma tą laikotarpį vadina „geriausiu gyvenime.“ Kai neturi daug pinigų, žinai, kaip juos išleisti, sakė jis. Tačiau tapęs milijardieriumi prisiimi daug atsakomybės.

„Jeigu turi mažiau nei 1 mln. JAV dolerių, žinai, kaip išleisti tuos pinigus, – sakė jis. – O 1 mlrd. JAV dolerių – jau nebe tavo pinigai. Tokie pinigai šiandien man yra didžiulė atsakomybė. Tai žmonių man suteikiamas pasitikėjimas.“

J. Ma sako jaučiąs atsakomybę savo pinigus leisti „visuomenės vardu“. „Aš juos leidžiu mūsų būdu. Tai pasitikėjimas“, – sakė milijardierius.

Tai jau ne pirmas kartas, kai J. Ma kalba apie buvimo milijardieriumi naštą. Kaip skelbia CNN, anksčiau kalbėdamas Niujorke jis yra sakęs, kad tos dienos, kuomet jis buvo paprastas anglų kalbos mokytojas, buvo „fantastiškos“. Jo teigimu, vieną milijoną dolerių turintis žmonių yra „laimingas“, o turintis daugiau nei 10 mln. „susiduria su problemomis“.

Po „Alibaba“ akcijų išplatinimo jis JAV televizijos kanalui CNBC sakė, kad tas spaudimas ir atsakomybė jam yra didelė našta, ypač dabar, kai visi stebi kompanijos akcijų kursą. „Akcijų išplatinimas yra gerai... ir aš esu patenkintas rezultatais, – sakė jis. – Tačiau atvirai kalbant, manau, kad kai žmonės per daug gerai apie tave galvoja, tau tenka atsakomybė nurimti ir būti savimi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)