„Vilniaus prekybos” pagrindinio akcininko turtas įvertinas 3,6 mlrd. Lt – 200 mln. Lt mažiau nei pernai.

Pernai antroje vietoje buvusi Lyda Lubienė su dukra, valdančios kontrolinį „Achemos grupės” akcijų paketą, nukrito į ketvirtą vietą. Moterų turtas įvertintas 805 mln. Lt – 125 mln. Lt mažiau nei pernai.

Kaip aiškina „Veidas”, tai atsitiko todėl, kad pernai kartu buvo skaičiuojamos ir Bronislavo Lubio dukters iš pirmosios santuokos Jūratės Žadeikienės valdoma akcijų dalis.

L. Lubienę aplenkė ne tik į antrą vietą iš trečiosios su 835 mln. Lt turtu pakilęs kitas „Vilniaus prekybos” akcininkas Žilvinas Marcinkevičius, bet ir „Senukų” įkūrėjai Augustas ir Artūras Rakauskai.

Vyrai per metus savo turtą pagausino 55 mln. Lt – iki 825 mln. Lt.

Penktoje, kaip ir pernai, liko koncerno „MG Baltic” savininkas Darius Mockus. Jo turto vertė, pasak „Veido”, per metus paaugo 100 mln. Lt iki 800 mln. Lt.

Šeštoje vietoje liko dar vienas šeimyninis duetas – Pranas ir Andrius Kizniai, valdantys bendrovę „Lietpak”. Jų turtas įvertintas 500 mln. Lt. Tai naujos pavardės turtingiausiųjų dešimtuke.

Septintoje ir aštuntoje vietose liko dar du „Vilniaus prekybos” akcininkai Mindaugas Marcinkevičius (475 mln. Lt) ir Vladas Numavičius (471 mln. Lt).

Į turtingiausiųjų dešimtuką pateko dar vienas verslininkas, kurio pernai ten nebuvo, - Benas Gudelis, valdantis grožio salonų „Kristiana” tinklą. Jo turtas – 350 mln. Lt.

Dešimtuką užbaigia SBA koncerno savininkas Arūnas Martinkevičius su 330 mln. Lt.

Vertindamas turtą, „Veidas” rėmesi įmonių finansinėmis ataskaitomis, pateiktomis Registrų centrui. Todėl į sąrašą nepateko lietuviai, kurie savo veiklą vysto užsienyje – tokie kaip Ilja Laursas ar Šveicarijoje gyvenantis Saulius Karosas.

„Veidas” turtingiausių Lietuvos žmonių sąrašą jau skelbia 9-ąjį kartą. Iš viso skelbiamos 32 turtingiausiųjų sąrašai.

Pasak „Veido”, vidutinis Lietuvos turtuolis šiandien yra vyras, kuriam 51 metai ir kurio turtas vertas 428 mln. Lt. Jis dešimtmečiu jaunesnis nei vidutinis Amerikos turtuolis ir žinoma, nepalyginamai „skurdesnis“ – amerikietis kolega vidutiniškai prikaupęs 4 mlrd. Lt, o tiek šiandien nesiekia nė pačio turtingiausio lietuvio turtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (323)