Per praėjusių metų sausio-lapkričio laikotarpį Turkiją aplankė 3,6 mln. rusų, arba 18 proc. mažiau nei per tą patį 2014 metų laikotarpį.

Turkijoje pastebimas ir turistų iš Europos nuosmukis, o bendras į šalį atvykstančių užsienio turistų skaičius sumažėjo maždaug 1,4 proc.

Pasak M. Unalo, Turkija sieja nemažas viltis su šių metų balandžio-spalio mėnesiais Antalijoje vyksiančia paroda „Expo“.

Kaip pastebi Turkijos ministras, kultūrinis ir pažintinis turizmas pernai beveik nenukentėjo, priešingai nei kurortinis Antalijos regionas. Tačiau teroro išpuolis Stambulo istoriniame centre, per kurį žuvo 10 žmonių ir 15 buvo sužeista, situaciją gali pakeisti.

Atsižvelgę į šias aplinkybes, Turkijos turizmo verslo atstovai baiminasi, kad Vokietija gali rekomenduoti savo piliečiams susilaikyti nuo kelionių į Turkiją, ir tada šalis rizikuoja prarasti savo pirmą didžiausią turizmo rinką. Pastebima, kad po teroro akto Stambule kai kuriose provincijose vis daugiau anuliuojama pažintinių kelionių.

Kaip jau žinoma, Turkijos aviacijos bendrovė „Pegasus Airlines“ nuo sausio 15 d. atnaujins skrydžius į Rusiją, pristabdytus 2016 m. sausio 4 d. po to, kai bendrovės įgulų nariams nepavyko gauti įvažiavimo vizų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)