Daugiau nei 100 skrydžių suplanuoti į 14 regioninių oro uostų, įskaitant populiarias Kerkyros (Korfu), Santorino, Mikono, Roso ir Kretos salas, nurodė oro uostų operatorė „Fraport“.

Visi šalies oro uostai jau priima tarptautinius skrydžius, o į Patrų ir Igumenicos uostus vėl plauks keltai iš Italijos.

Į Graikiją keliaujantiems asmenims reikia užpildyti anketą, kurioje jie turi nurodyti įvairios asmeninės informacijos, pavyzdžiui, savo kilmės šalį ir valstybes, kuriose lankėsi per pastarąsias 15 dienų. Tada jiems išduodami nuskaitomi brūkšniniai kodai.

Keliautojai, kuriems bus atliekami tyrimai, turės izoliuotis anketoje nurodytu adresu, kol lauks testų rezultatų.

„Šis turizmo sezonas bus labai sudėtingas. Darysime viską, ką galime“, – šią savaitę per vyriausybės posėdį sakė ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis).

Graikija, kurioje užregistruota palyginti nedaug – mažiau nei 200 – mirčių nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, pradėjo reklamos kampaniją turizmo sektoriui gaivinti.

Turizmo sektorius sukuria ketvirtadalį šalies BVP. Atėnai viliasi, kad ši kampanija nuramins potencialius keliautojus bei graikus, nerimaujančius, kad sugrįžus turistams epidemija gali atsinaujinti.

Turizmo ministras Haris Teocharis (Harry Theoharis) antradienį pasirašė susitarimą su Vokietijos turizmo milžine TUI, siekiant, kad ši kelionių operatorė atskraidintų į šalį bent pusę iš beveik 3 mln. turistų, kuriuos ji atgabeno į Graikiją praėjusiais metais.

„Mėginame išgelbėti sezoną“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kerkyros saloje juvelyrinių dirbinių parduotuvę turinti Amelija Vlachu (Amelia Vlachou).

„Žinoma, padėtis nelygintina su ankstesniais metais, kai turėjome daugybę žmonių“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją