Specialiai parodai išleistame lankstinuke pabrėžtas turtingas Vilniaus žydų paveldas, pateikta informacija apie lankytinas vietas, išskirtas specialus maršrutas po sostinę.

Vilniaus savivaldybės pranešime spaudai teigiama, kad galimybė atostogauti Lietuvoje – ypač liepos ir rugpjūčio mėnesiais, kai Izraelyje oras įkaista iki 40 laipsnių, - sudomino Izraelio gyventojus. Jau pirmąją parodos dieną Vilniaus stende buvo išdalinti beveik visi informaciniai leidiniai apie Lietuvos sostinę.

Atskirame renginyje Lietuva pristatė visos šalies turizmo galimybes. Ypač džiugiai buvo išgirsta žinia, kad „Air Baltic“ avialinijos po kelių mėnesių pradės tiesioginius skrydžius maršrutu Vilnius – Tel Avivas.

Vilniaus savivaldybės atstovai dalyvavo susitikimuose su Tel Avivo ir Netanijos savivaldybių vadovais. „Pastaruosius dešimt metų Tel Avivo ir Vilniaus bendradarbiavimas tampa vis glaudesnis. Nors mūsų miestas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartis su 28 pasaulio miestais, su Lietuvos sostine ryšiai itin glaudūs. O dabar esame pasirengę pradėti visai naują miestų santykių erą“, - sakė Tel Avivo mero patarėjas Ben-Ami Ehrlichas.

Pranešime spaudai sakoma, kad daug gerų žodžių Izraelio miestų vadovai išsakė Lietuvos ambasadoriui Izraelyje Dariui Degučiui, Vilniaus miesto savivaldybei.

Vasario 8 d. įvyko Lietuvos - Izraelio Turizmo darbo grupės posėdis, kurio metu buvo trumpai pristatyti svarbiausi Lietuvos turizmo produktai, didelio susidomėjimo sulaukė Vilniaus turizmo informacijos centro parengtas Žydų palikimo maršrutas.

Statistikos departamento duomenimis, per metus Lietuvą aplanko 5-6 tūkst. turistų iš Izraelio, tačiau susidomėjimas mūsų šalies turizmo galimybėmis – nuo kultūrinio iki poilsio turizmo – smarkiai didėja, tad Izraelis yra viena potencialių turizmo rinkų.

Viduržemio jūros regiono turizmo paroda yra didžiausia turizmo mugė regione ir laikoma pagrindiniu turizmo renginiu Izraelyje. Šiemet jau 17 kartą vykusioje parodoje dalyvavo per 300 dalyvių iš 35 pasaulio šalių, renginį aplankė daugiau kaip 22 tūkst. lankytojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją