Pagrindinis motyvas, genantis Europos Sąjungos šalių piliečius į Lietuvą, yra noras pažinti, kas tokie tapo naujaisiais bendros Europos nariais, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Mes tikėjomės šiek tiek didesnio turistų srauto. Tačiau šiuo metu Vilniaus viešbučiuose gyvena net dvigubai daugiau svečių negu praėjusių metų liepą", - sakė Valstybinio turizmo departamento turizmo paslaugų plėtros skyriaus vedėjas Gintautas Indriūnas.

Į šalį plūstelėjusių turistų srautą pajuto ir Lietuvos ūkis. Antrąjį šių metų ketvirtį restoranų ir viešbučių įmonių indėlis į šalies bendrąjį vidaus produktą buvo 9 proc. didesnis negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

"Stojimas į Europos Sąjungą, matyt, turėjo teigiamos įtakos viešbučių ir restoranų veiklai. Tai labai geras ženklas", - teigė banko "Nord/LB Lietuva" prezidento patarėjas Vadimas Titarenka.

Lietuvos banko duomenimis, per pirmąjį šių metų ketvirtį užsieniečiai Lietuvoje išleido apytikriai 413 mln. litų - beveik 30 proc. daugiau nei prieš metus, kai užsieniečių išlaidos pirmąjį ketvirtį siekė 319 mln. litų.

Tačiau vargu ar kas nors ryžtųsi prognozuoti, koks augimas bus užfiksuotas metų pabaigoje.

Juolab kad šįmet į Lietuvą atvyksta gerokai pinigingesni turistai nei anksčiau.

"Ne patys dosniausi vokiečiai ar skandinavai atvažiuodavo ir seniau, bet dabar labai padaugėjo prancūzų, belgų, ispanų. Jie yra reiklesni, tačiau pasiryžę mokėti ir moka daugiau nei kiti", - sakė turizmo bendrovės "BTI West Express Lietuva" atvykstamojo turizmo vadybininkė Vilija Malinauskaitė.

Pasak G.Indriūno, pajamos iš atvykstamojo turizmo šiuo metu sudaro apie 10 proc. viso Lietuvos eksporto pajamų, ir tai yra viena stabiliausiai augančių eksporto šakų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją