„Šiandieną didžiausia problema – tai, kad Vyriausybė, kaip ir buvusi, vykdo protekcionistinę stambaus kapitalo įmonių, didžiųjų prekybos tinklų, didžiųjų gamintojų politiką. Dėl šitos politikos prekyvietės ir turgavietės ir apskritai smulkusis verslas yra žlugdomas“, – laidoje „Delfi diena“ sakė V. Butkevičius.

„Pagrindinis konkurentas – didieji prekybos tinklai – kraunasi viršpelnius, planuoja plėtrą, kai smukusis verslas merdėja“, – teigė jis.

Anot jo, daug turgaviečių šiandien yra nutraukusios savo veiklą, kadangi jos vykdyti neapsimoka.

„Žmonės į turgų ateina nusipirkti ne vien maisto ir, kadangi šitie srautai žmonių nustojo būti tokie, kokie buvę, net ir prekiaujantiems maistu neapsimoka to daryti“, – pasakojo asociacijos prezidentas.

Vytenis Butkevičius

Pasak V. Butkevičiaus, prekybininkai pasigenda ir paramos iš valstybės.

„Šiandien žmogus, dirbantis pagal individualią veiklą, gauna tik 257 eurus. Tai yra tiesiog pasityčiojimas, jei uždirbdavau 1000, 1500 ar 2000 eurų“, – aiškino jis.

„Mes prašome padidinti išmoką bent iki minimalios algos dydžio, taip pat prašome Vyriausybės įvesti vienkartinę turgaus nuomos kompensaciją, kuri Sauliaus Skvernelio Vyriausybės metu buvo 300 eurų. Kadangi dabar situacija sudėtingesnė, mes prašome 1000 eurų. Taip pat prašome dalinai kompensuoti nuomos mokestį“, – dėstė prekybininkų atstovas.

Jis neatmeta, kad po karantino kai kurios turgavietės gali jau ir nebeatsidaryti.

Lietuvoje sugriežtinus karantiną nuo gruodžio 18 dienos turgavietėse draudžiama prekyba ne maisto produktais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)