Europa labai blogai su mumis elgiasi“, – pareiškė D. Trumpas Baltuosiuose rūmuose vykusiame renginyje, kuriame prezidentas susitiko su valstijų gubernatoriais.

Sudaręs prekybos sutartis su Kanada, Meksika ir Japonija bei pasirašęs pirmojo etapo susitarimo su Kinija, D. Trumpas pareiškė: „Kitas etapas galėtų būti Europa, o su jais mes kalbamės labai rimtai“.

Dvi ekonomikos galiūnės yra sudariusios įtemptas paliaubas.

Siekdamas sustiprinti savo pozicijas ginče dėl „Airbus“ bei ginče dėl mokesčių tokioms skaitmeninėms gigantėms kaip „Google“ ir „Amazon“, D. Trumpas įvedė baudžiančius muitus tokioms ES prekėms kaip prancūziškas vynas.

Visgi iki šiol jis nežengė tolesnio žingsnio ir neįvedė importo muitų automobiliams iš Europos, nors D. Trumpas grasina tai padaryti siekdamas priversti ES pakeisti prekybos politiką.

D. Trumpas sutiko sudaryti paliaubas su ES 2018 metų viduryje, kai šalys susitarė tęsti derybas, nors iki šiol nepasiekta jokių konkrečių susitarimų.

JAV prezidentas teigė, kad pirmiausia sutelkė dėmesį į ginčą su Kinija ir iš naujo derėjosi dėl laisvosios prekybos sutarties su Kanada ir Meksika, nes „nenorėjo imtis viso pasaulio vienu metu“.

Pirmadienį jis atnaujino savo skundus dėl ES prekybos politikos, net pareikšdamas, jog ekonominis blokas „buvo įkurtas tam, kad jie galėtų blogai su mumis elgtis“.

„Jie sukūrę neįtikėtinų kliūčių“, – pareiškė D. Trumpas, visgi pridurdamas, kad [ES] yra „pasirengusi susitarimui“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)