Jau gegužę užėjusi kaitra keliomis savaitėmis paankstino vaisvandenių sezono pradžią. Prekyba gira, mineraliniu ir saldžiu vandeniu gegužės viduryje padidėjo beveik 50 procentų.

Penktadieniais ir šeštadieniais vaisvandenių išperkama gerokai daugiau nei kitomis savaitės dienomis, o metų rekordas dažniausiai fiksuojamas per Jonines.

„Iki” parduotuvių tinklą valdančios bendrovės "Palink" Marketingo ir komunikacijos departamento vadovas Arvydas Rimas pažymėjo, kad pagrindinis nealkoholinių gėrimų pardavimo kriterijus išlieka oro temperatūra. Ji reguliuoja ir vaisvandenių pirkimą, ir kiekį.

Pasak A.Rimo, nealkoholinių gėrimų apyvarta, lyginant šių metų balandžio ir gegužės pardavimą, padidėjo 8 proc., o lyginant 2010-ųjų birželio pradžios pardavimą su šių metų birželio pirmomis penkiomis dienomis, - net 35 procentais. Šiemet lietuviai nealkoholinių gėrimų vartoja gerokai daugiau. Jų apyvarta, jei palygintume pardavimą su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo net 10 procentų. Nealkoholinių gėrimų kainos per metus nepakito.

Lietuvos vaisvandenių rinkoje aktyviai dalyvauja ir didžiosios alaus daryklos. Kaip tvirtino Lietuvos aludarių asociacijos prezidentas Saulius Galadauskas, "aludariai - vieni pagrindinių vaisvandenių rinkos žaidėjų. Jie taip pat pagamina nemažai gazuoto vandens, o giros - turbūt daugiausia. Beveik kiekvienas aludaris raugia savo girą".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją