„Tarp tų asmenų galėjo būti ir emigrantų, grįžusių iš užsienio, bet nedidelė dalis. Galėjo patekti asmenų, dirbusių nedeklaruotą darbą, taip pat savarankiškai dirbantys asmenys“, – laidoje „Delfi diena“ vardijo ji.

Pasak G. Vitės, daugiausia Užimtumo tarnyboje registruojasi moterų, tačiau moterų nedarbo rodiklis visada buvo didesnis.

„Sausio 1 dieną buvo užsiregistravusios per 141 tūkst. darbo neturinčių moterų ir 136 tūkst. vyrų. Lyginant su 2020 metų sausio 1 diena, moterų registravosi 8 proc. daugiau, vyrų – 6,6 proc. daugiau“, – sakė Užimtumo tarnybos atstovė.

Jaunų asmenų iki 29 metų, Užimtumo tarnybos duomenimis, registravosi per 71 tūkst. – 10,1 proc. daugiau nei 2020 metais. Vyresnio amžiaus asmenų registravosi per 100 tūkst. – beveik 7 proc. daugiau.

„Sodros“ direktorė Julita Varanauskienė teigia, kad daugiausia kreipimųsi dėl išmokų sulaukta birželio–rugsėjo mėnesiais, gruodį skaičiai buvo panašūs kaip ir ankstesniais metais.

„Gruodžio mėnuo jau buvo panašus į 2019 metų gruodžio mėnesį, bet gali būti, kad po kokių poros mėnesių galime turėti ūgtelėjusį kreipimąsi dėl nedarbo išmokos“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo J. Varanauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)