Organizacija siūlo siaurinti lobizmo apibrėžimą ir registruoti tik tuos atvejus, kai, pavyzdžiui, siekiama paveikti įstatymus ir įstatymų projektus.

„Suprantu, kad dabartinis įstatymas numato, jog namo bendrijos atstovas, norėdamas gauti savivaldybės leidimą dėl laiptinės kaimynų pikniko, pirmiausia turėtų užsiregistruoti lobistu Vyriausiojoje tarnybinės etikos komisijoje (VTEK). O tai yra absurdas“, – pranešime spaudai teigė TILS vadovas Sergejus Muravjovas.

Pagal įstatymą, lobistine veikla apibrėžiami fizinio asmens veiksmai, siekiant, kad lobistinės veiklos užsakovo interesais būtų priimami arba nepriimami teisės aktai, administraciniai sprendimai.

TILS siūlo įpareigoti Seimo narius pranešti, su kuo jie susitinka aptarti įvairių įstatymų. Organizacija atkreipia dėmesį, kad įstatymas nepasako, kokiu būdu VTEK prižiūrės lobistinę veiklą ir užtikrins tinkamą įstatymo vykdymą.

Nevyriausybininkų nuomone, įstatyme taip pat palikta galimybė sau naudos siekiančiam verslui prisidengti viešuoju interesu ir nedeklaruoti susitikimo su politiku.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)