Tačiau visuomenininkai tokį sprendimą vadina kultūros paveldo naikinimu. Tuo metu savivaldybės vadovai džiaugiasi, kad pagaliau atsirado verslininkai, pasirengę imtis minėto projekto.

Trakų rajono merė Edita Rudelienė džiaugiasi, jog artėja metas, kai nebereikės raudonuoti prieš turistus dėl vienos gražiausių Lietuvos vietovių vaizdą darkančio statinio, o ir savivaldybės gyventojams bus patogu, kad naujoji autobusų stotis ir prekybos centras įsikurs greta.
Pasak „Lietuvos žinių“, tačiau numatytos įkurtuvės džiugina toli gražu ne visus.

Trakuose gyvenanti šios vietovės tyrinėtoja, filologijos mokslų daktarė Lina Leparskienė įsitikinusi, kad žadami pastatyti objektai subjauros Trakų veidą. Bandydama įrodyti, kad prie įvažiavimo į Trakus, kur dabar stovi senoji autobusų stotis, jokiu būdu negali atsirasti prekybinis monstras, L. Leparskienė su bičiuliais sukūrė peticiją, kuria kreipiamasi į aukščiausias valdžios instancijas ir kurią pasirašyti raginami visi Trakams neabejingi piliečiai.

Mokslininkė teigė maždaug prieš metus sužinojusi, kad siekiama statyti aukštą „dėžę“, esą paslėpsiančią prie vietovės kraštovaizdžio netinkančius sovietinius daugiabučius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)