„Tie klausimai, kurie svarbūs Socialdemokratų darbo partijai, pavyzdžiui, mokesčių progresyvumo klausimas, mes tikrai jį aktyviai įtraukiam į koalicijos sutartį ir tai yra labai svarbu. Man atrodo, kad tai yra jų istorinis pasiūlymas, jog mūsų socioekonominė politika bus šiek tiek pakoreguota ir būtų labiau į kairę“, - „Žinių radijui“ kalbėjo T. Tomilinas, pabrėždamas, kad stiprinant progresyvumą būtų siekiama kompensuoti nuostolius, atsiradusius dėl SODROS lubų.

„Tas gyventojų pajamų mokesčių tarifas tikrai atsiras ir tai tam tikra prasme yra Socialdemokratų darbo partijos pasiekimas“, - užtikrintai kalbėjo politikas.

Politikas pabrėžė, kad derybos dėl koalicijos galėtų užsibaigti dar šią savaitę. Jo teigimu, dėl 90 procentų visų derybinių klausimų jau yra sutarta.

„Galima sakyti, kad didžioji dauguma klausimų - 90 procentų (sutarta - ELTA). Galbūt liko keli... liko uždėt kelis taškus ant i dėl svarbiausių ir brangiausių dalykų, kiek išlaidos (biudžeto - ELTA) gali didėti ir keistis biudžeto skaičiai“, - kalbėjo T. Tomilinas.

Trečiadienį vyks išplėstinis „socialdarbiečių“ prezidiumo posėdis. Jo metu bus sprendžiama, kurie suderėti punktai atitinka partijos nuostatas. Partijos lyderio Gedimino Kirkilo teigimu, tik tuomet bus galima kalbėti apie galutinį koalicijos sutarties pasirašymą ar derybų nutraukimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)