Pasak politiko, jo vadovaujamos partijos deleguotas ministras yra tiesiog puolamas, siekiant tiek paveikti ministerijos sprendimus, tiek nuslėpti didesnius korupcinius skandalus valstybėje. V. Tomaševskis teigia turįs paaiškinimą ir išsakytoms prezidento kritiškoms replikoms J. Narkevičiaus atžvilgiu. Jo teigimu, Lietuvoje ginti puolamąjį tiesiog nėra priimtina.

„Kritikuoti gali kiekvienas, ne man vertinti. Kas mano, kad reikia kritikuoti – tai tas kritikuoja. Mano nuomone, tai visi kaltinimai yra nerimti – tai niekai. Jei kažkas su kažkuo suvalgė pietus komandiruotėje ar Trakuose... Žinote, tai nėra labai rimta“, – kritiką, pastaruoju metu tekusią J. Narkevičiui, komentavo LLRA-KŠS pirmininkas.

Politikas neatmetė, kad po šiais, jo partijos kolegai tenkančiais priekaištais, gali slėptis tiesiog siekiai nukeipti dėmesį nuo nusikalstamos veikos.

„Iš vienos pusės yra didžiuliai korupciniai skandalai, „MG Baltic“, ten milijonai, kyšiai... Gal kažkas nori nukreipti dėmesį į tokius niekus. Tik taip aš galiu tai paaiškinti. Juk buvo darbiniai pietūs, dalyvavo valstybių institucijų atstovai. Bet juk biudžetas tai tas pats. Ar kelininkų, ar ministerijos... Ar kas nors tiki, kad galima už 20-30 eurų papirkti ministrą?“, – samprotavo V. Tomaševskis ir pridūrė, kad jam yra akivaizdu, jog tai tiesiog būdas spausti ministrą nedaryti ryžtingų žingsnių susisiekimo srityje.

„Tai yra interesas paveikti ministrą, kad jis nedarytų ryžtingų sprendimų. Juk skambėjo informacija, kad Susisiekimo ministerija yra prasčiausioje vietoje pagal ES paramos panaudojimą. Tai ministras atėjo ir nori tvarką padaryti. O Lietuvos pašto valdybos paleidimas – tai čia jo kompetencija. Kodėl mes turime žiniasklaidai aiškintis, kas turi gebėjimų, o kas neturi. Tai yra ministro kompetencija“, – kalbėjo politikas.

Jis nesureikšmino ir prezidento Gitano Nausėdos išsakytų raginimų J. Narkevičiui rimtai įvertinti savo padarytas klaidas. V. Tomaševskio teigimu, prezidentas, spaudžiamas žiniasklaidos, tiesiog nesiryžta ginti puolamojo.

„Ažiotažas yra didelis, tylėti jis irgi negali, žurnalistai užduoda klausimus. Pas mus Lietuvoje taip yra, kad dažniausiai politikai gina ne tuos, kurie yra puolami, o stoja nuomonę formuojančių pusėn, o ją formuoja žiniasklaida“, – apibendrino politikas.

G. Nausėda trečiadienį žurnalistams pareiškė, kad suteikiantis susisiekimo ministrui laiko ištaisyti padarytus sprendimus, kitu atveju prezidentas žada kalbėtis su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

Kiek vėliau susitikęs su opozicinėmis Seimo frakcijomis J. Narkevičius teigė nesvarstantis klausimo dėl galimos savo pamainos.

ELTA primena, kad ažiotažas dėl susisiekimo ministro kilo po to, kai viešojoje erdvėje pasirodė informacija, jog J. Narkevičius, viešėdamas Abu Dabyje ir Minske, už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Trečiadienį taip pat pasirodė informacija, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui, skirtame bute gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Galiausiai opozicijos pasipiktinimo susilaukė ministro sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)