Konkurencijos tarybos narė Jolanta Ivanauskienė teigė, kad taryba ketina skųsti sprendimą, kai teismas balandį tik iš dalies patenkino jos prašymą ir Justinui Vanagui ir Aušrinei Jurgelionytei gerokai sumažino baudas už kartelinį susitarimą bei nutraukė bylą dėl sankcijų buvusiam bendrovės „Nebūk briedis“ direktoriui Andriui Mironovskiui ir „TV Europos“ direktoriui Algirdui Žvinakevičiui.

„Taip, tokią galimybę šiuo metu svarstome ir, ko gero, ja pasinaudosime. Instrumentas yra naujas, praktikoje tik pradedamas taikyti. Turime savo pasiūlymus ir norėsime aukštesnės instancijos teismo nuomonės“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė J. Ivanauskienė.

Taryba Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) prašė A.Mironovskiui skirti 14 tūkst. eurų, J. Vanagui ir A. Jurgelionytei – po 8 tūkst. eurų, o A. Žvinakevičiui – 7 tūkst. eurų baudas, taip pat uždrausti jiems 3-5 metus vadovauti įmonėms ar įstaigoms

J, Ivanauskienės teigimu, sankcijų už kartelinį susitarimą ateityje gali būti siekiama ir statybų bendrovių „Irdaiva“ bei Panevėžio statybos trestas vadovams. VAAT šią savaitę patvirtino, jog įmonės buvo sudariusios draudžiamą susitarimą dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės organizuotuose darželių atnaujinimo konkursuose.

„Šitoje vietoje dar per anksti kalbėti, nes mūsų svarstymas kreiptis (dėl sankcijų vadovams – BNS), ar ne galimas tik po galutinio teismo sprendimo dėl paties pažeidimo“, – kalbėjo J. Ivanauskienė.

VAAT balandį patenkino Konkurencijos tarybos prašymą ir bendrovės „Baltic Transport Service“ vadovui Vitalijui Mukovozui, „Convertus“ vadovui Andrejui Falevičiui ir „Gedartos“ vadovui Gediminui Ivanauskui uždraudė ketverius metus vadovauti viešojo ar privataus sektoriaus įmonėms.

Taryba nustatė, kad vadovai tiesiogiai prisidėjo prie pusę metų trukusio kartelinio susitarimo, dalyvaujant „Baltic Transport Service“ organizuotame autoserviso Juodelių kaime statybos rangos konkurse.

Šiuo metu teismuose nagrinėjamos dar dvi bylos, kuriose prašoma skirti sankcijas įmonių vadovams už dalyvavimą tokiuose susitarimuose.

Konkurencijos taryba pernai kreipėsi į teismą dėl buvusio bendrovės „Žagarės inžinerija“ vadovo Daumanto Kraujalio. Šios bylos nagrinėjimas dar nėra baigtas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)