Kaip „Financial Times“ teigė šaltinis, aiškinamasi, kokie ryšiai sieja buvusį „Barclays“ darbuotoją Philippe Moryoussefą ir keturis prekiautojus iš minėtų bankų.

Neseniai „Barclays“ sumokėjo 290 mln. svarų (1,2 mlrd. Lt) baudos už tai, kad prisidėjo prie manipuliacijų LIBOR ir EURIBOR palūkanų normomis, taip pat atleido aukščiausio rango banko tarnautojus.

Po skandalo dėl palūkanų klastojimo iš viso pasaulio politikų pasigirdo raginimai atlikti griežtą patikrinimą bankuose, kurie sudaro trilijoninės vertės įvairiausio pobūdžio sandorius visame pasaulyje.

Kaip rašo JAV ateities sandorius reguliuojanti komisija, keli bankai suderino strategijas, siekdami pasipelnyti ateityje.

P. Moryoussefas įtariamas susisiekęs su keliais pažįstamais prekiautojais kituose bankuose: Michaelu Zrihenu banke „Crédit Agricole“, Didieriu Sanderiu iš HSBC, Christianu Bittaru iš „Deutsche Bank“. Šie asmenys šiuo metu bankuose nebedirba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją