Tokie pokyčiai įvardinti pirmadienį registruotame Vidaus reikalų ministerijos teikiamame projekte, kuris turėtų būti svarstomas artimiausiame Vyriausybės posėdyje ir įsigalioti su kitais nuo rugsėjo 13 dienos suplanuotais apribojimais.

Rugpjūtį Vyriausybė nusprendė, kad nuo rugsėjo 13 dienos visos kontaktinės paslaugos teikiamos ir ūkinės veiklos vykdomos bei renginiai organizuojami (išskyrus nustatytas išimtis) tik asmenims, kurie atitinka galimybių paso kriterijus.

Daugiau išimčių

Dabar siūloma prie išimčių pridėti parduotuves ir turgavietes, kurių pagrindinė veikla yra ir žemės ūkio technikos atsarginių dalių pardavimas. Tai siūlo Žemės ūkio ministerija.

Įvertinant tai, kad vaistinės parduoda būtinąsias sveikatai prekes ir turės galimybę išduoti galimybių pasus, o degalai laikytini būtinąja preke, prie išimčių siūloma pridėti ir atskirą įėjimą turinčias vaistines bei degalines, neapribojant jų ploto.

Projekte dar yra punktas dėl būtinybės tam tikrose srityse užtikrinti maitinimą.

„Siūloma numatyti papildomą išimtį, kada gali būti kontaktiniu būdu teikiamos viešojo maitinimo paslaugos galimybių paso neturintiems asmenims:

maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas fiziniams ir juridiniams asmenims kitais būdais;

viešojo maitinimo paslaugos teikiamos įmonių, įstaigų ar organizacijų, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams šių įmonių, įstaigų ar organizacijų teritorijose ar patalpose;

viešojo maitinimo paslaugos teikiamos ugdymo, socialinių paslaugų, asmens sveikatos priežiūros, krašto apsaugos, pataisos įstaigose, tardymo izoliatoriuose, Užsieniečių registracijos centre, kitose įstaigose ar jų teritorijose ar patalpose, kuriose būtina užtikrinti teisės aktuose nustatytą maitinimą, ir kai viešojo maitinimo paslaugos teikiamos tik šių įstaigų paslaugomis besinaudojantiems asmenims ar jų darbuotojams“, – dėstoma dokumente.

Galiausiai, siūloma neleisti viešojo maitinimo paslaugų atviroje erdvėje, jei nėra galimybės užtikrinti asmenų su ir be galimybių pasų atskyrimo.

Šiuo metu numatyta, kad nuo rugsėjo 13 dienos galimybių paso neturintys asmenys galės lankytis tik tose parduotuvėse ir turgavietėse, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių, augalų, sėklų, trąšų pardavimas, turinčiose atskirą įėjimą iš lauko ir kurių prekybos plotas neviršija 1,5 tūkst. kvadratinių metrų.

Be galimybių paso dar leidžiamos smulkaus remonto (iki 15 min.), muziejų, bibliotekų, asmens sveikatos priežiūros, keleivių vežimo, švietimo ir kai kurios kitos paslaugos.

Galimybių pasą gali gauti pasiskiepiję, COVID-19 persirgę arba neigiamą mokamą SARS-CoV-2 PGR tyrimo rezultatą turintys asmenys.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (540)