Verslo savininkei teko įveikti šį netikėtumą supratus, kad svarbu ne tik nepriekaištingai sutvarkyti verslo formalumus, bet ir pačiai būti šio verslo varikliuku.

Nuo studijų universitete ėjo edukacijos link

Jauna verslininkė sako, jog, dar studijuodama Vilniaus universitete anglų filologijos bakalaurą bei Londono Metropoliteno universitete anglų kalbos mokymo svetimkalbiams magistrą, norėjo savo tolesnei veiklai kryptingai rinktis edukacijos ir būtent anglų kalbos sritį, nes juto, kad to labiausiai trokšta.

„Norėjau daryti tai, ką tikrai puikiausiai išmanau ir galiu išlaikyti bei kontroliuoti paslaugų kokybę, todėl mintis kurti šį verslą atėjo labai natūraliai baigus studijas.

Tiesa, grįžusi iš Londono į Lietuvą dirbau vienoje kalbų mokykloje, kurioje viskas buvo puiku, tačiau netrukus supratau, kad noriu šio to daugiau: daugiau kūrybos, daugiau veiksmo ir idėjų, kur galėčiau atsiskleisti ne tik kaip dėstytoja, bet ir kaip idėjų ar verslo autorė, todėl žingsnis po žingsnio atsirado mano Anglų kalbos klubas“, – pasakoja A. Lukoševičiūtė.

Kūrybos laisvė ir atsakomybės pančiai

Iš savo asmeninių lėšų, kurios reikalingos patalpų nuomai, mokyklos bibliotekai, įrangai, sukūrusi verslą, A. Lukoševičiūtė sako išmokusi labai daug dalykų, nes, kai esi vadovas, turi suprasti viską, kas vyksta tavo įmonėje nuo buhalterijos iki rinkodaros.

Be to, pašnekovė suvokė, kad nuosavas verslas yra laisvė ir nelaisvė kartu.

„Laisvė, nes esi laisvas kurti projektus, o tai nuostabu, niekada tavęs niekas neriboja, gali pasireikšti visu galingumu. Nelaisvė, nes tai atsakomybė sau ir kitiems. Jei šiek tiek primigsi, niekas neatneš ant lėkštelės naujo projekto ar naujų klientų, todėl turi būti visada aktyvus ir pilnas energijos, norėdamas išlaikyti visus kampus“, – sako išbandymams pasirengusi jauna moteris.
Aistė Lukoševičiūtė

Išgirsta suinteresuotieji

Paslaugų verslo žinomumui didinti, kaip įsitikino A. Lukoševičiūtė, geriausia reklama yra rekomendacijos, todėl ji jaučiasi laiminga, kad be didelės reklamos apie Anglų kalbos klubą išgirsta vis daugiau suinteresuotų žmonių, o 99 proc. skambinančiųjų pradeda mokytis.

Kad verslas klestėtų, pašnekovės nuomone, daug lemia ir tai, kokios jis srities.

Ji sako: „Svarbu ne tik kad dėstytojas ar mokytojas būtų profesionalus, bet ir turėtų charizmą, išskirtinių savybių tam, kad pamokos būtų įdomios, kad žmonės norėtų eiti į kiekvieną pamoką. Kaip mokiniai juokauja, mano pamokose gauna ne tik anglų kalbos pamokas, bet ir psichologo konsultacijas, nes angliškai diskutuojame įvairiausiomis temomis – tiek asmeninėmis, tiek pasaulinėmis, todėl pamokos kartu ir šviečia visuotinėmis ar verslo temomis.“

„TOP 50 inovatyviausių jaunų verslų, sukurtų moterų iniciatyvos, ėmėsi „BZN start“ kartu su partneriais: naujienų portalu „Delfi“, „Žinių radiju“, „Swedbank“, AB „BIOK laboratorija“ ir Mykolo Romerio universitetu. Susipažinti su visomis šio projekto dalyvėmis ir balsuoti už labiausiai patikusias idėjas galite čia iki birželio 2 d. O jaunų verslų įkūrėjas, jau kviečiame registruotis į kitų metų sąrašą.