„Tiesioginių išmokų ribojimas prasidės nuo 60 tūkst. eurų. Tiems, kurie viršys 60 tūkst. eurų, išmokos bus mažinamos 85 procentais. Toks sprendimas yra, tai pateikta į strateginį planą“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Ministerija taip pat numatė, kad išmokų lubos bus įvestos su teise iš jų išskaičiuoti darbo užmokestį ir su juo susijusius mokesčius.

Ministerijos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra 290 ūkių, kurie viršytų išmokų ribas. Ribojimai galėtų paliesti apie 70-80 hektarų turinčius ūkius.

Per ateinantį Europos Sąjungos paramos laikotarpį tiesioginėms išmokoms ir kaimo plėtrai numatoma 4,27 mlrd. eurų parama.

Apsirūpinti tvariai užauginta žemės ūkio produkcija ir didinti sektoriaus pridėtinę vertę numatoma skirti 1,99 mlrd. eurų, prisitaikyti prie klimato kaitos ir saugoti gamtinius išteklius – 1,2 mlrd. eurų, kurti gyvybingą ir ūkininkavimui bei verslui patrauklų kaimą – 917,2 mln. eurų, mokslui, konsultavimui ir techninei paramai – 115 mln. eurų.

Valstybės narės savo strateginius planus Europos Komisijai turi pateikti iki 2022 metų sausio 1 dienos. Vėliau jie bus tobulinami atsižvelgiant į jos pastabas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją